Just Eats ‘franske datterselskap støtter nå Bitcoin-betalinger

Kryptovaluta har fortsatt å sette sitt preg på den globale detaljhandelsindustrien, med selskaper fra forskjellige sektorer som godtar dem som betalingsmiddel. Det siste selskapet som hoppet på banen er Just Eats, en topp britisk matordreplattform.

Et anskaffelsesindusert trekk

Tidligere denne uken la Just Eats kryptostøtte til sitt datterselskap i Frankrike, rapporterer Decrypt. Initiativet kom som et partnerskap mellom selskapet og BitPay, en av bransjens største betalingstjenester.

Just Eats har utsalgssteder i 17 land, med tilgang til omtrent 15 000 restauranter i Frankrike alene. Nå vil brukere kunne gå inn på noen av disse stedene og betale for Just Eats tjeneste ved hjelp av Bitcoin. Ifølge Just Eat Frankrikes nettside , vil brukerne må laste ned en spesiell lommebok for funksjonen. Når de kobler det til Just Eat-appen, kan de velge å betale for maten i Bitcoin Circuit når de sjekker ut.

Plattformen vil umiddelbart omdirigere brukere til BitPay-betalingsportalen, der de vil fullføre betalingene. Som selskapet bemerker, vil prisen på produktet avhenge av den nåværende BitPay-prisen. Just Eat vil heller ikke kreve noen transaksjonsgebyrer for kryptobetalinger.

Også, hvis en bruker kansellerer en bestilling etter å ha betalt i Bitcoin, vil Just Eats tilbakebetale dem i euro, i stedet for kryptoer. Per nettstedet vil ikke dette refusjonsbeløpet avhenge av Bitcoin-prisen i sanntid. Dette fører til troen på at brukerne vil få refusjon av nøyaktig hvor mye de betaler.

Initiativet kommer etter at Just Eats France ble kjøpt opp av Takeaway.com, et nederlandsk selskap som spesialiserer seg på matlevering. Takesway.com har presset en krypto-agenda i årevis, og det har gjort et poeng av å transformere flere franchiser som de kjøper i en mer kryptovennlig retning.

Selskapet begynte å integrere Bitcoin-betalinger helt tilbake til 2013. I 2017 kjøpte Takeaway.com Liefernado, en av Tysklands ledende matleveringsplattformer, og integrerte Bitcoin-betalinger i driften noen måneder senere.

Mens Liefernado hadde akseptert Bitcoin-betalinger siden 2014, hadde tjenesten droppet funksjonen etter et nytt merke et år senere. Takesway.com kom og brakte den tilbake.

BitPays oppdrag å forbedre kryptoadopsjon

Når det gjelder BitPay, har selskapet fortsatt å utvide sine tjenester over hele bransjen. Selskapet har jobbet for å fremme kryptoadopsjon i utviklede økonomier, og det tok et enormt skritt mot dette målet tidligere i år.

I juni ga selskapet ut et MasterCard forhåndsbetalt kort for kryptoholdere for å foreta sømløse innbetalinger. Kortet, som det het BitPay-kortet, gjør det mulig for kunder å konvertere kryptovalutaene sine til fiat. Deretter kan de laste pengene på kortene og bruke dem hvor som helst som godtar MasterCard-betalinger.

Selskapet forklarte at BitPay-kortet har som mål å forbedre bekvemmeligheten som folk gjør betalinger med. Med tanke på at kryptoadopsjon begynner å vokse i USA, bør forbedret letthet styrke adopsjonen enda bedre.