Onze Held Hal: Fondsenwerving voor een Bitcoin-visionair

Hal Finney wordt herinnerd als een van de eerste pioniers van Bitcoin, een peer-to-peer elektronisch geldsysteem, en een voorstander van wijdverbreid gebruik van cryptografie om de privacy van mensen te helpen verbeteren.

Finney was een van de grootste verdedigers en aanhangers van Bitcoin vanaf het begin. Hij stond op voor de verdediging van de nog steeds broedende technologie tegen collega Crypto Trader die ervan overtuigd waren dat het nooit zou werken. Finney hield het onderscheid om de eerste bitcoin ooit aan iemand over te dragen als een test van Satoshi Nakamoto (wie dat ook is).

Hij werd in augustus 2009 gediagnosticeerd met amyotrofe laterale sclerose (ALS) en vocht jarenlang om te blijven doen waar hij van hield: code schrijven. Uit een van zijn laatste berichten op de Bitcointalk forums getiteld “Bitcoin and Me,” schreef hij,

“ALS is een ziekte die moter neuronen [sic] doodt, die signalen van de hersenen naar de spieren dragen. Het veroorzaakt eerst zwakte, dan geleidelijk aan toenemende verlamming.”

“Vandaag ben ik in wezen verlamd… Ik bedien de computer met een commercieel eyetracker systeem. Het heeft ook een spraaksynthesizer, dus dit is nu mijn stem.”

“Het is een aanpassing geweest, maar mijn leven is niet zo slecht. Ik kan nog steeds lezen, naar muziek luisteren en tv en films kijken. Ik heb onlangs ontdekt dat ik zelfs code kan schrijven. Het is erg langzaam, waarschijnlijk 50 keer langzamer dan ik vroeger was. Maar ik hou nog steeds van programmeren en het geeft me doelen.”

“Dat is mijn verhaal. Ik heb over het algemeen veel geluk. Zelfs met de ALS is mijn leven erg bevredigend.”

ALS is een progressieve, fatale neuromusculaire ziekte die het lichaam langzaam berooft van zijn vermogen om te lopen, te spreken, te slikken en te ademen. De levensverwachting van een persoon met ALS bedraagt gemiddeld 2 tot 5 jaar vanaf het moment van de diagnose. ALS kan iedereen treffen, en momenteel is er geen oorzaak of genezing bekend.

Het Bitcoin Magazine team neemt deel aan het Nashville-hoofdstuk van de virtuele wandel- en geldinzameling van de ALS-vereniging. Vanaf nu tot 3 oktober zullen we de erfenis van Hal op verschillende manieren herdenken op al onze kanalen. Overweeg om een donatie te doen voor onze fondsenwerving door een bezoek te brengen aan https://bitcoinmagazine.com/our-hero-hal-fundraiser.

Als u wilt doneren aan de ALS Association met bitcoin, bezoek dan http://halspalsfightals.org/. Het Golden West Chapter van de ALS Association is het eerste hoofdstuk dat wordt goedgekeurd voor Bitcoin-donaties en heeft met CashApp (cashtag $ALSAGoldenWest) gewerkt om dit mogelijk te maken.

Beide fondsenwervers worden door de ALS-Vereniging via haar websites behandeld en we accepteren geen directe donaties. Controleer alle URL’s voordat u een donatie geeft om er zeker van te zijn dat ze naar de juiste plaats gaan.

De ALS Association organiseert wandelingen door de hele Verenigde Staten en er is er waarschijnlijk een bij u in de buurt. Als u geïnteresseerd bent in het starten van uw eigen fondsenwerving, laat het ons weten via Twitter en we zullen zeker helpen om uw inspanningen te promoten. We hebben ook een beloning ingesteld voor Carrot, een nieuwe app die we gebruiken om al onze missies bij Bitcoin Magazine te ondersteunen, en u kunt sats verdienen als uw fundraiser $100 aan donaties bereikt.

Als ons laatste stukje content over Finney hebben we een artikel van Aaron van Wirdum gepubliceerd met daarin zijn werk over Reusable Proof of Work, “How Hal Finney’s Quest for Digital Cash Led to RPOW (and More)”. Zijn artikel is de vijfde aflevering van de serie The Genesis Files van Bitcoin Magazine, waarin de vorderingen die tot de creatie van Bitcoin hebben geleid aan bod komen. De vorige artikelen in deze serie gingen over David Chaum’s eCash, Adam Back’s Hashcash, Wei Dai’s b-geld en Nick Szabo’s Bit Gold.

Finney’s toewijding aan zijn vak zal altijd een inspiratiebron zijn voor mensen die vrijheid, privacy en soevereiniteit waarderen.